Sayfalar

16 Aralık 2010 Perşembe

YOK YA !!!



Türkiye, demokrasi değerlendirmesinde, iki sıra gerilemiş de "Hibrit Rejim" kategorisine düşmüş. Yolsuzluklar yayılmışmış, 2003 den önce üçlü koalisyon varken, bu ülkenin Merkez Bankasındaki döviz bir gecede boşaltılırken, bu Ekonomist bilmem ne Unit bu duruma ne diyordu acaba?
Sivil Toplum yetersizmiş, doğru söylemişler, bizde genelde "SİVİL" toplum diye ortaya çıkanlar, pek sivil değildir. Genelde, askerleri meydana davet etmek için ortaya çıkarlar. Rakipleri sivillerdir bizim SİVİL toplumun.
Basın özgürlüğü yetersizmiş. Doğrudur. Bizde iktidara oy vermiş halka; "bidon kafalı" ya da "göbeğini kaşıyan adam" diye hitap edemezsiniz. Ederseniz hiçbir gazetede yazı yazdırmazlar(!). Ha birde artık basın patronları, eşofmanla başbakan karşılayamıyor, hükümet devirip, hükümet kuramıyor, maalesef özgürlükleri pek kısıtlandı.
Candaş medya pek sevinmiş, Irak ile aynı kategorideymişiz. Bırakın Allah aşkına, biraz insaf artık. İnsanlar işgal altındaki ülkelerinde, canlarını korumaya uğraşıyorlar. Ama bizimle aynı kategorideler. Yok Ya..Hadi Ya...Yürü git ya...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder