Sayfalar

27 Şubat 2011 Pazar

KAÇ YIL GEÇTİ ARADAN, HALA KARANLIK



15 yıl önce Ocak ayında üç DHKPC militanı, Sabancı Kulelerine girip, 25.katta bulunan Özdemir Sabancı'yı ve iki çalışma arkadaşını öldürmüşlerdi. Bu suikastla ilgili, ortaya neler atıldı ama hiçbiri kesin olarak kanıtlanmadı.

Sabancı Holding, otomotiv sektörüne girdiği için cezalandırdı dendi, Sabancı Holdingin beyni Özdemir Sabancı idi, o yüzden öldürüldü dendi. Veli Küçük'ün bu cinayeti Abdullah Çatlı'ya organize ettirdiği konuşuldu. Asıl hedefin suikasttan önce yaptığı açıklamalar nedeniyle, Sakıp Sabancı olduğu iddia edildi.

Uşak Cezaevinde isyan çıkaran Nuri Ergin, cezaevinin penceresinden, "bu devlet bana Mustafa Duyar'ı öldürttü" diye bağırması hafızalara kazındı. Suikastın diğer tetikçisi ortadan kayboldu. Üçüncü fail Fehriye Erdal ise, bir türlü Belçika'dan iade ettirilemedi. Ve şimdi de Erdal ortadan kayboldu veya örgüt tarafından öldürüldü.

Böylece Sabancı suikastının son tanığı da sırra kadem bastı. Eğer Ergenekon'un bu işle ilgisi varsa, belki çözülür ama, değilse bu suikast da, güzel ülkemizin sayısız faili meçhullerinden biri olarak tarihteki yerini alacaktır. Ve bu ülke geçmişindeki karanlık sayfaları aydınlatamadıkça, geleceğe tam anlamıyla güvenle bakamayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder