Sayfalar

24 Aralık 2010 Cuma

NEYMİŞ NEYMİŞ ...



Balyoz Darbe Planı davasının 196 sanığından biri olan eski Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, "Haber 61.net" adlı haber sitesindeki köşe yazısında tarihi itirafta bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin de zaman zaman hatalar yapabileceğini belirten Ertürk, bunlardan birinin 28 Şubat darbesi olduğunu yazdı. Ertürk "28 Şubat korkunç bir hataydı" dedi. Ertürk, 28 Şubat döneminin Başbakanı Necmettin Erbakan için de 'Fikirlerini paylaşmasanız da, kendisi antiemperyalisttir, asla işbirlikçi değildir' tespitinde bulundu.

TSK ASLA HATA YAPMADI DEMİYORUZ

Hakkında Balyoz Darbe Planı kapsamında soruşturma yürütüldüğü gerekçesiyle Ağustos'taki Yüksek Askeri Şura'da Tümamiralliğe terfi ettirilmeyen Ertürk 'Bize sahip çıkılmadı' diyerek Deniz Harp Okulu Komutanlığı'ndan istifa etmişti. Emekliye ayrılan Ertürk, "Haber61.net" adlı yerel bir internet sitesinde köşe yazmaya başladı. Ertürk, geçtiğimiz salı günü yayınlanan köşe yazısında tarihi itiraflarda bulundu. "Biz asla Türk Silahlı Kuvvetleri hata yapmamıştır demiyoruz. Soğuk savaş sırasında olduğu gibi, sonrasında da bir sürü hata yapılmıştır' ifadelerini kullanan Ertürk, 28 Şubat post modern darbesinini 'Korkunç bir hata' olarak niteledi ve şunları yazdı:

DARBE SORUNLARA ÇÖZÜM OLAMAZ

'Özellikle 28 Şubat korkunç bir hatadır. Sayın Necmettin Erbakan'ın fikirlerini paylaşmayabilirsiniz fakat kendisi antiemperyalisttir, işbirlikçi asla değildir. Darbe ne eskiden sorunlarımızın çözümü olmuştur nede bundan sonra olabilir. Diyelim ki, işbaşında bulunan yönetim, iktidarda bulunduğu her dakika ülkemize zarar vermektedir. Değerlendirmeniz böyle bile olsa, çözüm yine demokrasi olup asla darbe olamaz. Gelecek nesillerimiz, çocuklarımız ve gelecekte de antidemokratik girişimlere bağışıklık kazanmak için sabretmesini bilmek, tüm kurum ve kuralları ile demokrasiye inanmak ve birbirimize karşı hoşgörülü olmak zorundayız.'

YORUMSUZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder