Sayfalar

11 Aralık 2010 Cumartesi

RAHAT BIRAKIN YORGUN DEMOKRATI



Bugün Ahmet Kaya'nın ölümünün 10.yıldönümü. Bu gece anma gecesi yapılıyor. Türk basının derin unsurları tarafından ülkeden resmen kovulmuş ve Paris'te vefat etmişti. Ahmet Kaya'yı birçok insan özlerken, hala dillerde dolaşırken ve o günlerde olayların içinde olan insanlar ardarda pişmanlıklarını açıklarken bazıları Kaya'ya mezarında bile rahat vermemekte kararlı galiba.

O günlerin Hürriyet genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, o meşhur ödül gecesinden bahsederken; " O gece orada birçok gerçek sanatçı vardı.
Hiçbiri o sahneyi acayip fikirleri, ilginçlik merakı veya sansasyon tutkusu için kullanmadı. Gençleri vardı, orta yaşlıları vardı. Her biri aldığı ödülü sonuna kadar hak etmişti. Her biri Türkiye'nin yüzünün akıydı, Türk halkının hayatının güzelleşmesi için çok güzel şeyler yapmıştı. Bütün bunlar içinde bir tek çirkin adam çıktı. O da ne yazık ki Ahmet Kaya idi." yazmıştı.

Ardından halkı galeyana getirecek manşetler atmış ve Ahmet Kaya'nın ülkeden kaçmasına neden olmuştu. O günlerde aynı gazetede yazan "ne zaman adam oluruz" Fatih Altaylı ise, Ahmet Kaya için haysiyetsiz demişti. Sonra derin Türk basını tarafından PKK'lı ilan edilen Kaya, kahrından yok yaşamamıştı.

Bugün o mihrakların, Ahmet Kaya kini gene depreşti. Gene bir tahrik gayreti içindeler. Ama boşuna uğraşmayın artık, bu ülkede çok şey değişti. Köprülerin altından çok sular aktı. Bugün mezarından kalksa Ahmet Kaya, milyonlarca insana konser verir, ama siz sokağa çıkacak yüz bulamazsınız. Vazgeçin artık, uğraşmayın. Bari mezarında rahat uyusun YORGUN DEMOKRAT...

1 yorum:

  1. pkk bayrağı önünde zafer işareti yaparak akıttıkları kanların zaferini kutlarcasına sevinen ahmet kaya'nın yorgun demokrat olarak anılması benden başka hangi türk evladının yüreğini sızlatır bilemem... ama tarkanın totoşluğunun üstüne "ama amaa şarkılarını seviyoruz" demenin üstüne geçemez benim için ahmet kaya...

    YanıtlaSil